Bleiswijk – In de nacht van zondag op maandag 12 februari zijn de hulpdiensten omstreeks 01:15 uur gealarmeerd voor een gebouwbrand aan de Lorentzstraat in Bleiswijk.

Lees ook: Getuigen brandstichting gezocht

De eerste eenheden ter plaatse troffen een grote uitslaande brand aan, zij hebben daarna opgeschaald naar het sein “grote brand” waarna al snel het sein “zeer grote brand” volgde vanwege de omvang van de brand.

De brandweer is met veel materiaal uitgerukt naar het brandadres. Door middel van een hoogwerker is er geblust. Er zijn door de brandweerlieden meerdere deuren van omliggende bedrijfunits geforceerd om deze te controleren.

Naar verwachting is de brandweer nog enige tijd bezig met nablussen en het ventileren van de panden. Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt.

Hoe de brand is ontstaan is nog niet bekend, brandstichting wordt niet uitgesloten. De politie heeft bij het pand een plaats delict (PD) gemaakt. Uit onderzoek zal moeten blijken wat de exacte oorzaak is van de brand.

Bij daglicht werd volop onderzoek verricht door experts van de Forensische Opsporingen en team brandonderzoek van de brandweer. Er is onderzoek gedaan omdat de oorzaak van de brand vermoedelijk brandstichting is. Wat het resultaat is van het onderzoek is nog niet bekend.

Foto’s: Sven Poeze