Berkel en Rodenrijs – Woensdagavond 29 augustus is de brandweer even voor twaalf uur gealarmeerd voor een sprinkler alarm in een Hoogvliet supermarkt filiaal aan de Molenwerfstraat in Berkel en Rodenrijs.

De brandweer rukte met spoed uit. In de supermarkt ging het alarm af, de gearriveerde brandweerlieden konden het pand niet binnen komen doordat er een balk achter de deuren lag. Nadat na enige tijd een sleutelhouder ter plaatse kwam konden zij wel naar binnen en is het sprinklersysteem uitgeschakeld. Het systeem is geactiveerd door een defect in een vriezer op de broodafdeling.

Doordat het sprinklersysteem geactiveerd was lag er veel water in de winkel. Ook de naastgelegen Aldi supermarkt heeft hierdoor waterschade opgelopen.

Nadat de brandweer diverse controles heeft gedaan konden zij weer retour kazerne.

Update:

De winkel is vannacht schoongemaakt en is vanaf 08:00 uur gewoon open.