Bleiswijk – Zondagavond zijn de hulpdiensten opnieuw gealarmeerd voor een sterke prenetante lucht, ditmaal aan de Lijsterlaan in Bleiswijk.

Lees ook: Brandweer verricht metingen vanwege stanklucht in woningen De Wielewaal in Bleiswijk

Opnieuw zijn meerdere eenheden en Adviseur Gevaarlijke Stoffen van de brandweer ter plaatse. Een bewoner aan de Lijsterlaan rook in zijn woning een sterke lucht. Hierom heeft hij besloten om de brandweer te waarschuwen. De brandweer verricht diverse metingen in de woning en in het riool via putdeksels op straat. Ook ditmaal wordt er een hoge concentratie gemeten. Er wordt druk gezocht naar de oorzaak van dit probleem.

Voor zover bekend zijn er geen personen gewond geraakt. De bewoner heeft wel last van prikkelende ogen. De vieze lucht kan mogelijk misselijkheid en duizeligheid klachten veroorzaken. Bewoners wordt aangeraden contact op te nemen met de huisartsenpost wanneer zij last hebben van bovenstaande klachten.

Een extern bedrijf is ter plaatse om de riolering door te spoelen, gisteren is dit eveneens gedaan. Zaterdagmiddag was de brandweer ook al druk met dezelfde lucht in de naastgelegen straat De Wielenwaal.

RijnmondVeilig adviseert bewoners die stankklachten hebben om te ventileren en de afvoer extra door te spoelen.