Berkel en Rodenrijs – Maandagochtend belde een buurtbewoner omstreeks 08:40 uur de politie nadat hij meerdere malen een vreemde chemische lucht rook in de omgeving van het all you can eat-restaurant aan de Westersingel in Berkel en Rodenrijs.

De politie kwam ter plaatse en stelde onderzoek in, omdat zij het niet vertrouwden is de hulp van de brandweer ingeroepen om onderzoek te doen voor metingen van gevaarlijke stoffen. De brandweer heeft diverse metingen verricht waaruit bleek dat de lucht uit het restaurant kwam.

De politie heeft hierop een grote afzetting gemaakt en de brandweerlieden zijn met diverse meetapparatuur en ademlucht het pand binnengetreden. In de kelder van het restaurant troffen zij een grote hoeveelheid vaten en lege zakken aan welke vermoedelijk worden gebruikt voor productie van chemische drugs (drugslab). In de omgeving bevond zich een man welke het pand wilde betreden, deze 75-jarige man uit Tilburg is door de politie aangehouden en naar het politiebureau gebracht.

Forensische Opsporing en medewerkers van het Landelijk Forensisch Opsporingsteam (LFO) kwamen ter plaatse om groot onderzoek te doen naar de drugslab. Na het onderzoek is de drugslab ontmanteld.  Medewerkers van het Forensische Team hebben nog uren onderzoek gedaan in heel het restaurant.

Er is niemand gewond geraakt tijdens het incident.

 

 

Onderzoek naar de drugslab: