Bleiswijk – Een grote loods aan de Merenweg heeft maandagavond volledig in brand gestaan. Een naastgelegen woonhuis bleef behouden.

Omstreeks 22:50 uur werden de eerste brandweer eenheden ter plaatse gestuurd. Vrijwel direct werd er door de brandweer opgeschaald naar ‘Grote brand’ waarna ‘Zeer grote brand’ volgde.

Bij aankomst van de brandweer stond de grote loods al volledig in brand en was deels ingestort. Er werden meerdere tankautospuiten ingezet. Er werd met name ingezet op behoud van een naastgelegen woonhuis en paardenstal. Ook het Groot Watertransport werd aangelegd om grote hoeveelheid water vanaf afstand naar het brandadres te transporteren.

In de loods stonden caravans en gasflessen opgeslagen. Hierdoor waren enkele harde knallen te horen. De rook die vrij kwam bij de brand trok richting recreatiegebied de Rottemeren. De loods is door de brand volledig verwoest.

De eigenaar heeft twee paarden op tijd in veiligheid kunnen brengen. Ook een hamster in kooi werd uit voorzorg uit het woonhuis gehaald.

Omstreeks 1:30 uur konden een aantal brandweer eenheden retour kazerne. De brandweer is de hele nacht bezig geweest met nablus en sloop-werkzaamheden.

 

De brandweer is nog enkele uren bezig geweest om nabluswerkzaamheden uit te voeren.

 

De schade van de brand in de grote loods is overdag goed te zien, gemeente Lansingerland heeft bekend gemaakt dat er Asbest is vrijgekomen bij de brand.