Berkel en Rodenrijs – Een wijkagent die na een overlastmelding op dinsdag 16 april naar een woning in Berkel en Rodenrijs ging, stuitte op een bewoner die hem uitschold en bedreigde. De bewoner werd aangehouden en bij een doorzoeking in zijn woning vonden agenten allemaal spullen voor een hennepkwekerij én een niet van echt te onderscheiden automatisch nepvuurwapen.

De wijkagent vroeg om bijstand nadat hij werd bedreigd. Toen een tweede hondenman aankwam, koos de bewoner eieren voor zijn geld en kwam hij zijn woning uit. Hij trok héél snel de deur dicht, maar niet snel genoeg. De deur stond net lang genoeg open voor de agenten om allerlei draden te zien die over de vloer vanuit een kast naar diverse andere ruimtes liepen. Omdat er eerder ook meldingen waren gedaan van een chemische lucht is de woning doorzocht.

Naast wat hennep werden materialen gevonden die worden gebruikt bij een hennekwekerij, waaronder koostoffilters, lampen en –armaturen en een weegschaaltje. Ook werd een gasmasker gevonden én een namaak AK47.

De spullen zijn in beslag genomen.

 

© Politie

Foto’s: Ingezonden WhatsApp tiplijn