Bleiswijk – Al langere tijd wordt er een vreemde lucht geroken door bewoners in de omgeving van de Lijsterlaan in Bleiswijk.

De hulpdiensten zijn al meerdere keren uitgerukt vanwege meldingen van een vreemde lucht in de riolering in de omgeving van de Lijsterlaan in Bleiswijk. De brandweer heeft in November 2018 ook al meerdere keren onderzoek gedaan naar de vreemde lucht. De brandweer en DCMR Milieudienst Rijnmond zijn de afgelopen week weer meerdere keren gestuurd naar de Lijsterlaan voor een vreemde lucht. Ook in de nacht van 1 op 2 mei werd er door bewoners in de omgeving van de Lijsterlaan een vreemde lucht geroken in huis.

De brandweer en milieudienst hebben opnieuw onderzoek gedaan, de gemeente heeft dezelfde nacht nog de riolering doorgespoeld om de stank te verminderen. De brandweer vermoed dat iemand in de wijk een nog onbekende stof door de riolering heeft geloosd, de gemeente en de milieudienst doen nog onderzoek naar de oorzaak van de stankoverlast.

Heeft u last van de stank?

Als u een sterkte lucht waarneemt, adviseren wij u om uw woning te ventileren en het toilet een aantal keer door te spoelen. Daarnaast kunt u bijvoorbeeld water door uw wasbak of douche spoelen om de geur te verminderen. Uit onderzoek blijkt dat het niet giftig of gevaarlijk is voor uw gezondheid, het betreft voornamelijk stankoverlast.

Beeld: Archiefbeeld Spa-Media