Bergschenhoek – Op maandag 2 september 2019 zijn vier mannen aangehouden wegens betrokkenheid bij de invoer van ongeveer 1300 kilo heroïne in ons land.

Lees ook: Inval in bedrijfspand in Bergschenhoek

Naar aanleiding van een rechercheonderzoek viel de politie een loods binnen in Bergschenhoek. Hier was net de container met textiel afgeleverd waar de heroïne in zou moeten zitten. In de loods werden drie mannen, in de leeftijd 48, 51 en 53 jaar direct aangehouden door het arrestatieteam. Zij waren net bezig de lading te lossen. Een vierde verdachte, een 27-jarige man uit Bergschenhoek, was weggereden in zijn auto en werd ter hoogte van Bunnik aangehouden. De container was via Antwerpen verscheept en toen opgehaald door een Nederlandse vrachtwagen en naar Bergschenhoek gereden. De verdachten zitten op dit moment nog vast.

De container was in Nederland via Antwerpen aangevoerd uit Groot-Brittannië. Daar was de heroïne al uit de container gehaald en werd een kleine hoeveelheid teruggeplaatst. Het onderzoek in Nederland en Engeland wordt voortgezet. De officier van justitie beslist of de aangehouden verdachten worden voorgeleid.

Begin augustus probeerden drugssmokkelaars op eenzelfde manier heroïne naar Nederland te krijgen. Toen werd een zending van 398 kilo onderschept. De drugs zaten ook toen verstopt tussen handdoeken en badjassen.

Foto: National Crime Agency (NCA)
Foto: National Crime Agency (NCA)

Foto’s: Eduard de Bruijn