Berkel en Rodenrijs – Dinsdagavond 17 september is er in Opsporing Verzocht aandacht besteed aan de moord op de Poolse Tomasz Tedorowicz in de nacht van zondag 7 op maandag 8 juli aan de A.H. Verweijweg in Berkel en Rodenrijs.

Lees ook: Dode man in woning is 38-jarige Pool

De 38-jarige Tedorowicz is vermoedelijk tussen 02.30 en 03.00 uur met geweld om het leven gebracht. Er zitten twee verdachten vast, maar de politie heeft nog vragen rondom Tomasz’ dood.

Bekijk hieronder het item van Opsporing Verzocht

Huis met veertien bewoners
Tomasz Tedorowicz kwam in oktober 2017 vanuit Polen naar Nederland. Hij verbleef sindsdien op zo’n tien verschillende adressen. In de periode voor zijn dood werkte Tomasz in Bleiswijk en woonde hij tijdelijk in Berkel en Rodenrijs. De woning aan de A.H. Verweijweg deelde hij met dertien andere Oost-Europese mannen. Ondanks die drukte in huis waren de meeste bewoners erg op zichzelf.

Gevonden in woonkamer
De laatste avond van zijn leven dronk Tomasz nog wat met twee Poolse huisgenoten. Rond 00.30 uur hielden zij het voor gezien. De volgende ochtend rond 06.45 uur trof een van de bewoners Tomasz’ levenloze lichaam aan op de bank in de gezamenlijke woonkamer.

Twee Poolse mannen vast
De politie hield veertien mensen aan: alle bewoners van het huis én een 29-jarige Pool uit Boskoop. Die man had eerder met Tomasz een kamer gedeeld en volgens getuigen hadden de twee fikse ruzie gehad. De man uit Boskoop zit nog steeds vast, net als één van de twee Polen met wie Tomasz op zijn laatste avond iets had gedronken.

Onbekende vrouw
De politie is op zoek naar een nog onbekende, vermoedelijk Poolse vrouw. Zij is op zondag 7 juli in Aalsmeer opgehaald door de verdachte uit Boskoop. Bekend is dat zij die dag samen in Tilburg hebben gegeten. Daarna heeft de man haar tussen 01.00 en 01.30 uur weer in Aalsmeer afgezet, op de hoek van de Cyclamenstraat en de Ophelialaan. Het gaat om een vrouw van tussen 20 en 30 jaar oud, met een normaal postuur, een lichte huidskleur en kastanjebruin haar tot op de schouders.

Zilvergrijze Suzuki Celerio
De verdachte uit Boskoop lijkt die zondag nogal wat kilometers te hebben afgelegd tussen zijn woonplaats, Aalsmeer en Tilburg. Hij reed die dag in een zilvergrijze Suzuki Celerio met bestickering erop met de naam van een uitzendbureau. De politie hoort het graag van u als u weet wie de vrouw is die een deel van de ritten in die auto zat.

Wandelende personen
Ook heeft de politie nog vragen rond bewakingsbeelden gefilmd aan de A.H. Verweijweg. Tegen 03.00 uur die bewuste nacht, vermoedelijk dus kort na de moord, is daar een wandelend persoon gefilmd. Dertien minuten later werd langs de Abraham Molenaarweg, in het verlengde van de A.H. Verweijweg, een wandelaar vastgelegd. Het is mogelijk dat het beide keren om dezelfde persoon gaat. De politie wil deze persoon of personen heel graag spreken.

Vragen omtrent de dood van Tomasz Tedorowicz
Wie heeft informatie over wat er is gebeurd, die nacht van 7 op 8 juli 2019, in het huis aan de A.H. Verweijweg in Berkel en Rodenrijs? Wie weet wie de vermoedelijk Poolse vrouw is? Zij woont mogelijk in Aalsmeer en heeft een connectie met de 29-jarige man die vast zit. Wie weet wie de persoon of personen op de bewakingsbeelden zijn? Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 – 6070. Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 – 7000. Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 079-3458999.