Bergschenhoek – Donderdagavond 17 oktober is een fietser gewond geraakt na een aanrijding met een personenauto op de rotonde Boterdorpseweg in Bergschenhoek.

Een fietser en een personenauto kwamen omstreeks 18:30 uur bij de oversteek vanaf de rotonde Boterdorpseweg bij de Berkelse Poort met elkaar in botsing. De hulpdiensten kwamen met spoed ter plaatse en hebben het slachtoffer behandeld.

De brandweerlieden die bij een melding gaslekkage stonden aan de Laan van Romen kregen van een automobilist te horen dat er een ongeluk was gebeurd en zijn daar naartoe gegaan. Zij hebben met omstanders eerste hulp verleend aan het slachtoffer.

De fietser is door het ambulancepersoneel gefixeerd in een vacuümmatras waarna hij zonder spoed naar het ziekenhuis is vervoerd. De jongeman heeft een flinke klap gemaakt, vermoedelijk is hij tegen de voorruit van de personenauto terecht gekomen waardoor een flinke barst is ontstaan.

Door het ongeval ontstond een flinke verkeerschaos rondom de rotonde bij de Berkelse poort. Vanwege het ongeval was de N472 / Boterdorpseweg richting de N209 afgesloten. De verkeerspolitie heeft ter plaatse kort onderzoek gedaan waarna de personenauto opgehaald is door een bergingsbedrijf.

Het ongeval is vermoedelijk ontstaan doordat de automobilist de fietser niet heeft gezien als gevolg van een beslagen voorruit.

Eerder ongeval

Eerder vandaag heeft er een kop-staart aanrijding plaatsgevonden nabij deze rotonde. Volgens een tipgever waren er zeker drie voertuigen met flinke schade. Een ambulance is ter plaatse gekomen om enkele personen te controleren, er is niemand naar het ziekenhuis vervoerd. Dit ongeval vond plaats op de Boterdorpseweg vanaf de N209 -> Berkel en Rodenrijs.

Ingezonden via WhatsApp tiplijn: 0102105003