Berkel en Rodenrijs – Woensdagavond 1 juli hebben leden van het Arrestatieteam omstreeks 18:30 uur een inval gedaan in een bedrijfspand aan de Industrieweg in Berkel en Rodenrijs.

Bij de inval is er ook gebruik gemaakt van een shovel van de gemeente Rotterdam om het toegangshek naar het bedrijfspand te forceren.  Specialisten van de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen van de Landelijke Eenheid van de politie en medewerkers van Forensische Opsporing van de politie doen onderzoek in het pand. Ook een politiehelikopter heeft tijdens de inzet boven het industrieterrein gevlogen, vlak nadat de inval had plaatsgevonden vertrok deze weer.

Het is vooralsnog niet bekend of er bij de inval aanhoudingen zijn verricht. Evenals wat er exact is aangetroffen in het bedrijfspand.
Het onderzoek is momenteel nog lopend en zal zeker nog tot in de ochtend duren, hierdoor kan de politie verder nog geen uitspraken doen.

UPDATE 02-07-2020 10:00 uur: 

Een politie woordvoerder heeft aan de redactie bevestigd dat de inval te maken heeft met een onderzoek naar onder andere grootschalige cocaïnehandel. Hiervoor heeft de politie op 1 juli operatie Portunus opgestart. Hiervoor heeft de politie op 1 juli operatie Portunus opgestart. Het zou gaan om een onderzoek dat begonnen is in Zeeland en de haven van Vlissingen.