Berkel en Rodenrijs – Het was een drukte van jewelste bij tankstation TinQ aan de Celciusstraat in Berkel en Rodenrijs. Het tankstation trakteerde een uur lang tanken voor de brandstofprijs uit 2001. Dat scheelt al snel een euro per liter op de huidige brandstofprijs. Vanwege de drukte begon de actie eerder, het tankstation begon vanaf 12:50 uur op volle toeren te draaien.

Het verkeer in de omgeving stond goed vast. Vanwege de grote toestroom stond het op en rond de Oudelandselaan en de N471 helemaal stil. Verkeersregelaars en politie met hondengeleiders waren ter plaatse om de actie in goede banen te leiden. Ook de politiehelikopter heeft kortstondig boven Berkel en Rodenrijs gevlogen ter ondersteuning van de politie op de grond.

De eerste mensen stonden vanmorgen al vanaf 10:00 uur te wachten tot de actie van start ging. Mensen die begin van de middag aan kwamen rijden werden weggestuurd door de politie en de verkeersregelaars, dit omdat zij het niet binnen de tijd zouden redden om te kunnen tanken. Vanwege de grote toestroom stond het op en rond de N471 tussen Rotterdam en Pijnacker helemaal vast. De ANWB meldde zelfs dat er +/- 60 minuten vertraging was. De drukte werd zo groot dat de gemeente en de politie besloten om de rotonde deels af te sluiten. Hierdoor kon er geen verkeer meer Berkel en Rodenrijs in vanaf de N471, automobilisten werden verzocht om te rijden via de N471 –> N472 en via de Klapwijkseweg het dorp in te rijden.

Er zijn een aantal kleine opstootjes geweest, maar deze werden al snel door de aanwezige agenten de kop ingedrukt.

 

De TinQ heeft laten weten dat zij de actie hebben gewijzigd.

Brandstofprijzen uit 2001

Tijdens de tankactie waren de prijzen flink gezakt. EURO 95 benzine: 1,171 euro per liter en een dieselauto kon voor 0,860 euro per liter tanken.