Zondagmiddag is er een man aangehouden na een gigantische dollemansrit dat begon na een ongeval op de Oudelandselaan in Berkel en Rodenrijs.

De bestuurder van een Skoda veroorzaakte met zijn rijgedrag een ongeval met twee andere automobilisten op de Oudelandselaan, de bestuurder ging er vandoor, waarop de politie de achtervolging inzette, het bleef niet bij de schade op de Oudelandselaan, tijdens zijn rit heeft de bestuurder, op onder andere de G.K. van Hogendorpweg, Teldersweg, Gordelweg auto’s en mensen aangereden. Ook verkeersborden waren niet veilig, op het parkeerterrein van het ziekenhuis (Franciscus Gasthuis) is ook schade veroorzaakt, hier werd een slagboom aangereden.

Uiteindelijk wisten de politie en Koninklijke Marechaussee de bestuurder klem te rijden op de rijksweg A20 ter hoogte van Rotterdam Overschie. De man wilden niet meewerken en is meerdere keren getaserd. Hierna kon de man worden aangehouden en is overgebracht naar het politiebureau. De politie komt graag in contact met getuigen die iets hebben gezien of schade hebben als gevolg van de dollemansrit.

De woordvoerder van de politie laat weten dat er drie personen lichtgewond zijn geraakt.

 

(tekst loopt door na eerste reeks foto’s)

 

IMG_7122

IMG_7117

IMG_7080

IMG_7086

 

Achtervolging beëindigd op de A20, Rotterdam Overschie

 

IMG_7177 (1)

IMG_7141

IMG_7156

IMG_7201

IMG_7164

IMG_7165

IMG_7135

IMG_7191

IMG_7198

Onderzoek FO verkeer

Medewerkers van afdeling FO verkeer (voorheen, Verkeers Ongevallen Analyse) hebben op de locatie, waar het allemaal begon, op de Oudelandselaan in Berkel en Rodenrijs, beelden gemaakt van de situatie. Dit zal als bewijslast en voor het onderzoek worden gebruikt. Ook op het terrein van het ziekenhuis (Franciscus Gasthuis) is onderzoek gedaan.

Oudelandselaan, Berkel en Rodenrijs;

IMG_7209

IMG_7218

IMG_7225

 

Parkeerterrein, ziekenhuis Franciscus Gasthuis, Rotterdam;

IMG_7245

IMG_7236

IMG_7252

IMG_7250