Bleiswijk – In de nacht van zondag 1 september op maandag 2 september heeft een explosie plaatsgevonden bij een bedrijfspand aan de Briljantstraat in Bleiswijk. Het pand, dat eerder al meerdere malen doelwit was van aanslagen, liep aanzienlijke schade op door de ontploffing.

De afgelopen week was het pand al drie keer eerder getroffen door aanvallen met zwaar vuurwerk. Op maandag 26 augustus en woensdag 28 augustus werd zwaar vuurwerk tot ontploffing gebracht, waardoor het pand beschadigd raakte. Donderdagochtend 29 augustus werd opnieuw vuurwerk aangetroffen bij het pand, maar dit keer was het niet afgegaan. De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EODD) werd ingeschakeld om het vuurwerk veilig te verwijderen. Diezelfde ochtend wist de politie in de omgeving een 16-jarige jongen uit Ridderkerk aan te houden in verband met het incident.

In de nacht van zondag op maandag werd het bedrijfspand opnieuw getroffen, dit keer door een explosief dat wel afging. De hulpdiensten werden direct gealarmeerd en de omgeving werd door de politie afgezet. Vanwege de mogelijke aanwezigheid van gevaarlijke stoffen in het pand werd ook de brandweer, inclusief het Quick Respons Team, ingeschakeld.

De politieagenten die ter plaatse waren droegen kogelwerende vesten. Uit onderzoek van de brandweer kwam naar voren dat er geen sprake was van gevaarlijke stoffen in het pand, ook brak er geen brand uit. De buren van het pand waren ten tijde van de explosie aanwezig, gelukkig raakte er niemand gewond.

Op dit moment is het niet bekend of er nieuwe aanhoudingen zijn verricht. De politie doet verder onderzoek naar de explosie.