Bergschenhoek – Donderdagmiddag 31 december zijn de hulpdiensten met spoed uitgerukt voor een gebouwbrand aan de Marijkestraat.

De hulpdiensten waren snel ter plaatse bij de brand, het ging om een schuur van een woning dat in de brand stond. De brand was snel onder controle, waarna de brandweer het ‘sein’ brandmeester heeft gegeven. Mogelijk is er bij de brand asbest vrijgekomen, omdat de brandweer dit niet kon uitsluiten is DCMR ( Milieudienst Rijnmond ) opgeroepen om onderzoek te doen. Bij de brand is ook een scooter beschadigd. Er zijn geen personen gewond geraakt.

De brandweer heeft de gemeente hekken laten plaatsen, omdat er mogelijk instortingsgevaar dreigt. Momenteel is er nog onderzoek bezig of er asbest is vrijgekomen bij de brand. De buurtbewoners worden hiervan op de hoogte gehouden door 3B Wonen.

De oorzaak van de brand is mogelijk door een oververhitte wasdroger, de brandweer kan dit nog niet bevestigen.