Bergschenhoek – Vrijdagmiddag 26 februari brak er rond 13:00 uur brand uit in een appartementencomplex aan de Groeneweg in Bergschenhoek.

Bij aankomst van de brandweer kwam er flinke rookontwikkeling vrij uit een flatwoning op de 2de etage. Alle appartementen in het complex zijn ontruimd, de brandweer heeft mensen naar beneden gebracht. Ook een kinderdagverblijf op de begane grond is ontruimd.

Enkele bewoners zijn op rookinhalatie nagekeken door het ambulancepersoneel. De brandweer heeft enige tijd nodig gehad om de brand onder controle te krijgen.

De oorzaak van de brand is een wasdroger dat heeft vlam gevat, bewoners moesten nog enige tijd wachten in het naastgelegen sporthal ‘De Ackers’ waarna ze uiteindelijk weer naar huis mochten. Er is veel schade in het appartement waar de brand heeft gewoed.