Bergschenhoek – De politie heeft donderdagavond in Rotterdam twee mannen aangehouden die betrokken zouden zijn geweest bij een schietincident in de Margrietstraat in Bergschenhoek. Bij het incident raakte niemand gewond.

De aangehouden mannen zijn een 27-jarige Schiedammer en 21-jarige man uit Bergschenhoek. Op aanwijzen van de verdachte Schiedammer werd kort na de aanhouding een vuurwapen gevonden en in beslag genomen. Rond 18.30 uur belde de 46-jarige bewoner van de woning in Bergschenhoek de politie dat het raam van zijn voordeur vernield was en dat hij had gezien hoe iemand door dat raam met een vuurwapen naar binnen schoot. Niemand raakte daarbij gewond.

Aan het incident zou een vechtpartij tussen zijn zoon en kennissen van de zoon zijn voorafgegaan. Op basis van informatie van de zoon ging de politie op zoek naar de twee verdachten. Zij troffen hen uiteindelijk aan in een auto op de Alexandriëstraat in Rotterdam. De verdachten verleenden hun medewerking en wezen aan waar zij het vuurwapen hadden gedumpt.

De mannen zitten nog vast. De politie doet verder onderzoek.

Mensen die getuige zijn geweest van het incident of meer informatie hebben en nog niet met de politie hebben gesproken, worden gevraagd om contact op te nemen via 0900-8844, 0800-7000 (anoniem) of via het tipformulier op deze pagina.

Bron: Politie.nl ( Persbericht )