Berkel en Rodenrijs – Zaterdagmiddag 9 juli is de brandweer gealarmeerd voor een gaslekkage aan de Rodenrijseweg in Berkel en Rodenrijs.

De bewoners roken een sterke gaslucht waardoor ze de hulpdiensten hebben gebeld, ter plaatse heeft de brandweer metingen verricht en bleek er inderdaad een gaslucht te hangen rond een woning. De bewoners van twee huizen zijn voor de zekerheid naar buiten gegaan en hebben daar de hulpdiensten opgewacht. De brandweer heeft gasbedrijf Stedin laten komen om onderzoek te verrichten waar het lucht vandaan kwam.

De medewerker van Stedin, rook vrijwel direct dat het niet om een aardgas lucht ging. Ook hij heeft metingen verricht. Uiteindelijk kwamen ze naar buiten met een kleine gasbrander deze was verouderd en gescheurd. Hierna zijn de hulpdiensten weer retour kazerne gegaan. De medewerkers van Stedin hebben foto’s gemaakt en zijn ook retour gegaan.