Berkel en Rodenrijs – Maandag op dinsdagnacht 12 juli omstreeks 00:00 uur is de politie op de Julianalaan bezig geweest met een controle van een voertuig die te hard reed.

De politie gaf een stopteken aan de automobilist, de bestuurder gaf hieraan geen gehoor en reed er in de richting van Berkelseweg met hoge snelheid vandoor. Hierna reed de bestuurder de Oostersingel op. Ter hoogte van de Sweelinklaan reed de automobilist aan de verkeerde kant een vluchtheuvel voorbij. De auto remde extreem en sloeg haaks af naar de Beukensingel. De agenten besloten hierop met hun politiebus de auto aan te tikken om zo de automobilist te laten stoppen. Echter gaf de bestuurder hieraan geen gehoor en reed de Kastanjesingel op, richting het Kastanjeplein. De auto remde en botste aan het einde van het Kastanjeplein opnieuw tegen de politiebus op.

De bestuurder rende uit zijn auto en ging er te voet vandoor. De hondengeleider en meerdere agenten zette de achtervolging in. Hierbij is in de wijk ook gezocht naar de verdachte. Een agent zag later de verdachte op een fiets ervandoor gaan. De verdachte raakte echter wel uit het zicht. Hierna is de verdachte ook niet meer aangetroffen. De auto waarin de verdachte reed is in beslag genomen voor verder onderzoek. Deze is door een takelwagen van de politie-eenheid Rotterdam Rijnmond meegenomen. Ook heeft de eigenaar van de fiets aangifte gedaan.

Het politievoertuig heeft door de achtervolging flinke schade opgelopen. De politie heeft de zaak in onderzoek.