Bergschenhoek – Woensdagavond 3 augustus zijn de hulpdiensten omstreeks 21:35 uur gealarmeerd voor een stroomstoring in Bergschenhoek.

De oorzaak van de stroomstoring was een brand in een transformatorhuis aan de Weg en Land in Bergschenhoek. De brandweer is ter plaatse gekomen en heeft de brand geblust.

De brandweer kreeg ook meldingen van personen die vast kwamen te zitten in een lift. Bij een Hospice aan de Burgemeester van Oostenweg heeft de brandweer een noodaggregaat geplaatst om hun van (nood)stroom te voorzien.

Door deze stroomstoring waren maar liefst 5500 klanten de dupe. Stedin heeft een deel van het stroom omgeleid. Omstreeks 23:50 uur waren ongeveer 650 klanten van Stedin weer voorzien van stroom. Om 0:50 moesten nog maar 800 klanten voorzien worden van stroom. De monteurs van Stedin werken aan het herstel.

De brandweer is nog lange tijd bezig met nablussen.

Compensatieregeling 

Voor klanten die vier uur of langer zonder stroom hebben gezeten, treedt de landelijke compensatieregeling in werking. De compensatie wordt automatisch uitbetaald of verrekend door Stedin naar gelang de grootte van de aansluiting en de tijd dat klanten zonder elektriciteit hebben gezeten. Zij ontvangen hierover met zes weken na de storing schriftelijk bericht.

Update:

Stedin meldt dat alle klanten omstreeks 04:20 uur weer zijn voorzien van stroom. Stedin heeft noodstroomaggregaten neergezet. Stedin stelt een onderzoek in hoe het heeft kunnen ontstaan.