Bergschenhoek – Zaterdagmorgen 10 september stonden de hulpdiensten omstreeks 10:00 uur klaar voor inwoners van Bergschenhoek en omstreken tijdens de Veiligheidsdag aan De Kruin in Bergschenhoek.

Politie, Brandweer, Ambulance en andere organisaties stonden op het pleintje in het centrum van Bergschenhoek, om inwoners van Lansingerland informatie te geven over brandveiligheid en inbraakpreventie. Er werden demonstraties gegeven door de diverse hulpdiensten. Zo kreeg het aanwezige publiek onder andere te zien hoe de politie handelt bij het aanhouden van verdachte(n) en hoe een vlam in de pan wel en niet bestreden moet worden.

Er werd ook een scenario nagebootst waarbij twee personen bekneld zaten in een voertuig. Doormiddel van het openknippen van het voertuig konden zij bevrijd worden. Op het plein stonden diverse organisaties met stands waar bezoekers geïnformeerd werden. Tegen 16:00 uur liep de druk bezochte veiligheidsdag op zijn eind.