Berkel en Rodenrijs – Zondagmiddag 11 december is een scooterrijder ten val gekomen tijdens een politieachtervolging op de Rodenrijseweg in Berkel en Rodenrijs.

Na een melding over crossende jongeren in Berkel en Rodenrijs, komen agenten naar het terrein toe. Eén scooterrijder slaat direct op de vlucht voor de politie. De politie gaat achter hem aan. De scooterrijder vlucht van het crossterrein over het fietspad richting de Rodenrijseweg. Op het fietspad negeert hij meerdere malen stoptekens, rijdt te snel en veroorzaakt gevaarlijke situaties. Op de Rodenrijseweg kan de politiemotor naast de jongen komen. De scooterrijder heeft dit niet door en kijkt achterom. Daarbij zwenkt hij uit en komt tegen de politiemotor aan. De motoragent kan nog net zijn stuur weer recht krijgen. De scooterrijder verliest de macht over zijn stuur en komt met zijn scooter ten val. Ondanks de hoge snelheid komt de jongen er met diverse kneuzingen en een hersenschudding van af. Hij krijgt bekeuringen voor de snelheidsovertredingen, gevaarlijk rijgedrag, onverzekerd rijden en rijden zonder rijbewijs.

Een ambulance kwam ter plaatse om de bestuurder te behandelen. Het slachtoffer is zonder spoed vervoerd naar het ziekenhuis. Daar zal hij later aangehouden worden.

De politie doet onderzoek naar de exacte oorzaak van de val. Omdat hierbij eenheden van politie Rotterdam Rijnmond betrokken waren wordt het onderzoek geleid door de verkeerspolitie van de eenheid Den Haag.

Bron: Politie.nl