Berkel en Rodenrijs – Zondagmiddag 5 februari zijn de hulpdiensten gealarmeerd voor een ongeval op de Klapwijkseweg in Berkel en Rodenrijs. 

Op de Klapwijkseweg tussen de rotonde van de Oudelandselaan en de rotonde van de Rodenrijseweg heeft een kop-staart- aanrijding plaatsgevonden tussen drie voertuigen waaronder het Snel Interventie Voertuig (SIV) van de brandweer. De gealarmeerde ambulancedienst heeft één slachtoffer nagekeken en vervoerd naar het ziekenhuis.

Het brandweervoertuig van kazerne Berkelse Poort kon zijn weg met een verbogen bumper vervolgen naar de kazerne. De twee andere personenauto’s zijn door bergingsbedrijf De Haan afgesleept. Hierna was de Klapwijkseweg weer volledig vrijgegeven.

De aanrijding heeft plaatsgevonden doordat het brandweervoertuig plotseling moest remmen voor overstekende dieren.