Berkel en Rodenrijs – Zaterdag 29 april is er door studenten van het Grafisch Lyceum Rotterdam een pop-up hulpverlenersdag georganiseerd op bedrijventerrein Oudeland in Berkel en Rodenrijs.

De studenten pakten hun schoolopdracht om fondsen te werven in combinatie met een evenement wel heel serieus aan. Zij vroegen voor 1500 personen een evenementenvergunning aan om een pop-up hulpverlenersdag te organiseren.

Op zaterdag 29 april werden tussen 10:00 en 15:00 uur op het bedrijventerrein demonstraties geven door hulpverleners van de brandweer, politie en de ambulancedienst. De diverse hulpverlenende instanties lieten aan het publiek zien wat hun werkzaamheden zijn. Er werden demonstraties geven zoals het openknippen van een auto en een vlam in de pan. De kinderen konden ook een rondje meerijden met een antieke brandweerauto, met de brandslang spuiten, mee in het ‘bakje’ van de ladderwagen, diverse voertuigen bezichtigen en omkleden tot brandweer man of vrouw.

De pop-up hulpverlenersdag was zowel voor de bezoekers, de hulpverleners en de studenten een geslaagde dag !

Wilt u graag één of meerdere foto(‘s) hebben van bijvoorbeeld uw kind? Neem dan contact op via ons contactformulier.