Bleiswijk – Vrijdagavond 19 mei heeft de politie een grote verkeerscontrole gehouden op de Facetlaan -langs de A12- in Bleiswijk.

De politie heeft met de Belastingdienst, RDW en de Douane een grote verkeerscontrole uitgevoerd.

Op de N209 thv Bleiswijk stond in beide richtingen een ANPR (Automatic NumberPlate Recognition) auto van de politie. Ook op de A12 bij Zevenhuizen stond in de richting van Den Haag een zelfde auto met ANPR apparatuur. Aan de hand van nummerplaat registratie werden automobilisten die nog boetes of schulden open hadden staan door motorrijders van de weg gehaald en begeleid naar de controleplaats voor afhandeling.

Van een aantal automobilisten werd het voertuig in beslag genomen. Deze zijn vervolgens door een bergingsmaatschappij afgevoerd.

Hoeveel boetes er zijn uitgeschreven of voertuigen in beslag zijn genomen wordt later bekend gemaakt.

Resultaten controle:

Resultaten controlepost Bleiswijk

Een bestuurder werd staande gehouden vanwege een openstaande belastingschuld van 1750 euro. Twee voertuigen werden in beslag genomen. Een andere bestuurder betaalde 207 euro vanwege een nog openstaande boete. Drie bestuurders hadden te veel alcohol gedronken. Een van hen kreeg ook nog een bekeuring van 290 euro wegens te hard rijden.

Resultaten controlepost Zoetermeer

Vijf bestuurders moesten in totaal nog 3000 euro aan boetes betalen. Een bestuurder bleek te veel alcohol gedronken te hebben. Er werden bekeuringen geschreven voor het onverzekerd rijden (2x), ontbreken APK, het niet kunnen tonen van een ID en voor een ongeldig kenteken. Twee voertuigen zijn buitengebruikgesteld vanwege het niet betalen van boetes.  De Belastingdienst heeft ter plaatse 3200 euro geïnd en heeft op twaalf voertuigen beslag gelegd.

Bron: Politie.nl