Zoetermeer / Bergschenhoek – Zaterdagavond 17 juni heeft een achtervolging plaatsgevonden waarna de motorrijder ten val is gekomen in Bergschenhoek.

Agenten van bureau Zoetermeer van eenheid Den Haag hebben zaterdagavond de achtervolging ingezet op een motor. Voor de neus van de agenten ging de bestuurder van de motor op de kruising Europaweg/Nederlandlaan in Zoetermeer over de busbaan en door rood licht. De rit kwam bij tankstation BP in Bergschenhoek ten einde toen de motorrijder ten val kwam.

Hij heeft zes maal het rode verkeerslicht genegeerd, de snelheid overschreden met 95 kilometer per uur. De busbaan en verdrijvingsvlak overschreden, gereden zonder rijbewijs en divers ander gevaarlijk rijgedrag vertoond. De verdachte is door de politie aangehouden en mag zich tegenover de rechter verklaren.

De motor is flink beschadigd en in beslag genomen.Tijdens de achtervolging liepen de snelheden op tot 180 km/h.