Berkel en Rodenrijs/Den Haag – De auto van de schutter die de Iraanse Ahmad Mola Nissi heeft omgebracht op woensdag 8 november in Den Haag is afkomstig uit Berkel en Rodenrijs.

De 52-jarige Ahmad Mola Nissi was de leider van de Arab Struggle Movement for the Liberation of Ahwaz. Die beweging wil dat het gebied Ahwaz in Iran onafhankelijk wordt. Op woensdag 8 november omstreeks 17:00 uur wordt Ahmad Mola Nissi in de Jan van Riebeekstraat voor zijn huis doodgeschoten. De dader reed in een zwarte BMW uit de 3-serie.

De politie heeft op de Schenkweg in Den Haag, niet ver van de plek waar de moord gepleegd is, de auto aangetroffen. De auto was voorzien van kentekenplaten met daarop JJ-572-R. De tenaamgestelde bleek niks met de moord te maken te hebben. De auto bleek een maand voor de moord in de nacht van 29 op 30 september gestolen te zijn vanaf de Belcampoweg in Berkel en Rodenrijs. Toen was het voertuig nog voorzien met het kenteken 54-XV-VB.

Politie zoekt getuigen

De politie is op zoek naar getuigen van de diefstal en naar mensen die de auto in de periode tussen de diefstal en de moord nog ergens hebben gezien. Ook mensen die hebben gezien dat de BMW na de moord op de Schenkweg is achtergelaten, wil de politie graag spreken.

Heeft u informatie?

Bel de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070 of bel Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000
Of vul het digitale tipformulier in op politie.nl of Meld Misdaad Anoniem