Berkel en Rodenrijs – Vrijdagmiddag 22 december kreeg de politie een melding van een oplettende burger dat er drie personen bezig waren om een fiets te stelen bij metrostation Berkel Westpolder in Berkel en Rodenrijs.

De politie heeft nadat de melding binnenkwam  direct actie ondernomen en zijn met meerdere wagens naar de plek van de diefstal gegaan. Eenmaal ter plaatsen zagen ze een van de 3 verdachten op de vlucht slaan.
Na een korte achtervolging is deze persoon aangehouden en met handboeien vast gezet aan een lantaarnpaal.

Om zo snel mogelijk de andere twee verdachte te achtervolgen en vervolgens aan te houden

Naar de tweede verdachte is te voet een achtervolging ingezet, deze dacht te kunnen ontkomen door in een sloot te springen maar kon geen kant op omdat de sloot was omsingeld door buurtbewoners en agenten. Deze verdachte is nadat hij uit de sloot kwam direct aangehouden. De derde verdachte kon snel aangehouden worden in een steegje nadat meerdere oplettende omstanders de agenten in de goede richting stuurden.

De politie bedankt via het Facebookbericht de omstanders en buurtbewoners die de agenten hebben geholpen.

Oproep

De politie is nog opzoek naar de eigenaar van de witte fiets. De agenten hebben de fiets op locatie niet meer aangetroffen, daarvoor zoeken de agenten contact met de eigenaar.

Bent of kent u de eigenaar van de witte fiets ? Neem contact op  met de politie van basisteam Midden-Schieland via 0900-8844.

 

Foto: © Politie -Basisteam Midden-Schieland