Berkel en Rodenrijs / Pijnacker –  Dinsdagmiddag 26 december is de brandweer van kazerne Berkelse Poort gealarmeerd voor een uitslaande gebouwbrand aan de Vlierlaan in Pijnacker.

Omstreeks 16:00 uur brak er brand uit in de keuken van de woning. Veel brandweereenheden waaronder een tankautospuit van Berkel en Rodenrijs werden ingezet bij de brand. De brand was ontstaan in de keuken en breidde steeds meer uit. De brandweer heeft de brand opgeschaald naar sein ‘Zeer Grote Brand’.

Tijdens de brand zijn er meerdere woningen ontruimd, de bewoners zijn elders opgevangen. De brandweer heeft sloopwerkzaamheden uitgevoerd om er zeker van te zijn dat het vuur gedoofd was, daarna is er nog nageblust.

Er zijn twee personen vanwege rookinhalatie nagekeken in de ambulance, zij zijn niet vervoerd naar het ziekenhuis.

Hoe de brand is ontstaan is tot zover niet bekend. De brandweer doet onderzoek naar de oorzaak.