Lansingerland – Woensdag 3 januari is de brandweer de hele dag druk bezig geweest met diverse stormschade meldingen. Het KNRM had vanwege de harde wind code oranje afgegeven. Door de wind met wel windstoten tot 120 kilometer per uur ontstond er veel schade aan onder andere dak- en geveldelen, dakpannen en auto’s.  De brandweerlieden hebben vandaag hun handen vol gehad aan stormschade meldingen.

Wij vroegen u om uw foto’s van stormschades te sturen naar onze tiplijn. Hieronder staan de foto’s die wij hebben ontvangen van onze volgers.

Foto’s sturen via onze WhatsApp-Tiplijn


Stormschade in de Edelsteenwijk in Berkel en Rodenrijs, meerdere geparkeerde voertuigen hebben schade opgelopen door rondvliegende dakpannen. De brandweer heeft met behulp van een ladderwagen enkele losliggende dakpannen verwijderd. Lees meer

   


Deze glasplaat in de parkeergarage bij station Berkel-Westpolder in Berkel en Rodenrijs kon de wind ook niet aan en brak.


In de Muiderstraat in Berkel en Rodenrijs raakte een stuk van het dak los. De brandweer is ter plaatse gekomen en hebben voor de veiligheid een gedeelte van de parkeerplaats afgezet.

 


Woningen langs de N209 in Bleiswijk hebben het ook te verduren gehad door de harde windstoten, hier zijn dakpannen losgekomen van de daken. De rondvliegende dakpannen hebben voor veel schade gezorgd. 

Ook onderstaande foto’s kregen wij binnen vanuit Bleiswijk. Hier heeft de wind voor schade gezorgd aan een schutting van een woning.


Grote bomen aan de Wilgenlaan/Esdoornlaan in de Sterrenwijk konden het niet meer houden. Hier braken door de wind takken af. Voor zover bij ons bekend is de brandweer hier niet ter plaatse gekomen.

Op de  Lindenlaan  in Berkel en Rodenrijs was een boom omgewaaid, de brandweer is hier ter plaatste gekomen om de boom in stukken te zagen en te verwijderen. Of er hierdoor schade is ontstaan is bij ons niet bekend.