Lansingerland / Pijnacker – Lansingerland en omgeving worden al enige tijd geteisterd door een bende straatrovers. De “bende” heeft het voornamelijk op fietsers gemunt. 

Berkelseweg Bergschenhoek

Op zondag 7 januari heeft er omstreeks 21:15 uur een straatroof plaatsgevonden in de omgeving van de Berkelseweg in Bergschenhoek, hier is een fietser overvallen. Het slachtoffer fietste met vrienden op de Berkelseweg en werden tegengehouden door een Marokkaan die uit een auto stapte, hij blokkeerde de weg en het slachtoffer moest zijn jas afgeven. De dader is met de jas in de auto gestapt en zijn met andere in een onbekende richting gevlucht.

Wilhelminastraat Berkel en Rodenrijs

Aan de Wilhelminastraat in Berkel en Rodenrijs heeft er op Dinsdag 9 januari opnieuw een straatroof plaatsgevonden. Hier hebben twee personen- mogelijk van Marokkaanse afkomst- iemand beroofd van zijn telefoon. Hoe de daders gevlucht zijn is niet bekend.

Mogelijk zijn dit dezelfde daders als de eerdere straatroof aan de Berkelseweg in Bergschenhoek. Mogelijk rijdt de bende rond in een rode SEAT Leon.

 

Kamille-erf Pijnacker

Pijnacker – Op de Kamille-erf probeerden drie nog onbekende jonge mannen in de nacht van vrijdag 12 op zaterdag 13 januari op straat een bewoner te beroven toen deze thuis kwam.

De districtsrecherche Zoetermeer – Leidschendam/Voorburg onderzoekt de zaak en komt graag in contact met getuigen. Omstreeks 00.10 uur kwam een 26-jarige man uit Pijnacker met zijn vriendin aan bij zijn woning aan de Kamille-erf. Op het moment dat hij uit de auto stapt en naar zijn woning loopt, wordt hij door drie jongens belaagd en mishandeld. De drie zijn duidelijk op zoek naar zijn waardevolle eigendommen, maar gaan er uiteindelijk onverrichterzake vandoor wanneer een buurman ziet wat er gebeurt en op zijn raam bonkt.

Van de drie jongens is in ieder geval bekend dat één van hen ongeveer 20 jaar oud en 1.85m lang was en een Canada Goose jas droeg. Een getuige meldde dat hij ten tijde van de poging beroving een rood metallic SEAT Leon met hoge snelheid weg zag rijden vanaf het Kamille-erf in de richting van de Weegbree. Ondanks een zoektocht werd de auto niet meer aangetroffen.

De districtsrecherche onderzoekt de zaak en is nog op zoek naar getuigen die nog niet benaderd zijn via het buurtonderzoek. Heeft u vrijdagavond iets opvallends gezien in de omgeving van het Kamille-erf? Heeft u wellicht de rood metallic SEAT Leon zien rijden in Pijnacker en weet u waar deze naartoe is gereden. Alle informatie kan voor het onderzoek van belang zijn. De districtsrecherche Zoetermeer – Leidschendam/Voorburg is bereikbaar via nummer 0900-8844. Liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

 

Heeft u informatie ? 

Als u iets is opgevallen waarvan u vermoedt dat dit te maken heeft met deze roven, neemt u dan direct contact op met de politie. Alle informatie is welkom, ook details waarvan u misschien denkt dat ze niet belangrijk zijn! U kunt bellen met het algemene telefoonnummer van de politie op 0900-8844.

Als u de informatie anoniem wilt doorgeven kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000 (gratis nummer).

Politie is met meerdere eenheden ter plaatse gekomen aan de Kamille-erf in Pijnacker © Spa-Media
Politie is met meerdere eenheden ter plaatse gekomen aan de Kamille-erf in Pijnacker © Spa-Media