Lansingerland – Donderdag 18 januari was het opnieuw raak met een zware westerstorm in heel Nederland. Ook in Lansingerland heeft de storm voor veel schade gezorgd. Het KNMI had vanwege de zware storm code rood afgegeven. Door de wind met wel windstoten tot 120 km/u ontstond er veel schade. De brandweer heeft hun handen-vol gehad een diverse meldingen in- en om Lansingerland.

 

Foto’s insturen via onze WhatsApp-Tiplijn

TIP: Houdt uw telefoon horizontaal i.p.v. verticaal als u een foto maakt.

 


Berkel en Rodenrijs: 

Als gevolg van de storm is aan het  Agaat de dakbedekking van drie woningen losgekomen. De brandweer is ter plaatse gekomen om hand- en spandiensten te verlenen.  Vanwege de ernst van de schade is de bewoners het advies gegeven om de dag elders door te brengen. “Ik ben enorm geschrokken”, vertelde een buurtbewoonster aan onze fotograaf. “Wij moesten van de brandweer het gas afsluiten, nu zitten wij ook nog zonder verwarming”, aldus de geschrokken buurtbewoonster. Waarom het gas moest worden afgesloten is ons niet bekend. Een gedeelte van het  Agaat is door de brandweer afgesloten met lint. Later volgt een apart item.

Ook aan de Nieuwsstraat hield de dakbedekking het niet lang vol om te blijven liggen. De brandweer is ook hier ter plaatse gekomen om hand- en spandiensten te verlenen. Nadat alles ‘veilig’ was is de brandweer doorgereden naar de volgende klus.

Aan De Wildert  zijn als gevolg van de storm twee bomen omgewaaid en op huizen terecht gekomen. De brandweer is hier ter plaatse gekomen om wat hand- en spandiensten te verlenen. Een van onze fotografen meldt aan de redactie dat er ook tijdelijk woningen zijn ontruimd, om hoeveel woningen het gaat is bij ons niet bekend. De brandweer heeft het vanwege de veiligheid afgesloten. Later volgt een apart item.

Bij Basisschool De Kwakel heeft de storm zich ook laten zien. Op de speelplaats is een grote tak van een boom afgebroken. De tak lag  over heel de speelplaats. Het is niet bekend of de brandweer en/of de gemeente hier ter plaatse is gekomen om de boom weg te halen. 

De brandweer is in het centrum van Berkel aanwezig geweest nadat een aantal kerstversieringen het begaven. De versieringen werden door de harde windstoten weggeblazen. De brandweer heeft de veiligheid gecontroleerd en hand- en spandiensten verleend. 

Hekken met ‘reclame’ van ReclameHekken.nl zijn door de zware windstoten aan de Gemeentewerf omgewaaid. Dit zorgde voor enige overlast voor fietsers.

Bergschenhoek:

Hulpverleners en de gemeente hebben de bewoners aan de Ad van der Steurzoom en de Chris van der Takstraat in Bergschenhoek verzocht niet hun woning te verlaten. Dit door rondvliegende dakpannen van meerdere woningen. De zware storm heeft hier voor flinke schade gezorgd. Een groot gedeelte in de omgeving was afgesloten. Later volgt een apart item.

Op de N209 – Hoekeindseweg in Bergschenhoek begaven de verkeerslichten het als gevolg van de zware windstoten.

Ingezonden Foto’s: 

Hieronder laten wij u de ingezonden foto’s zien van onze volgers. Wij hebben zowel via onze WhatsApp-Tiplijn als via Facebook en Twitter veel foto’s binnengekregen. 

Aan de Manderhof in Bergschenhoek lieten er platen van een appartementencomplex los.

Een verkeerslicht bij de kruising ‘De beren’ in Bleiswijk