Bergschenhoek – Donderdagochtend 8 maart heeft er een zwaar ongeval plaatsgevonden tussen een vrachtwagen en een personenauto aan de N209 – Leeuwenakkerweg in Bergschenhoek.

Een personenauto en vrachtwagen zijn door onbekende oorzaak met elkaar in botsing gekomen op de provinciale weg N209. De vrachtwagen is hierna in de berm tot stilstand gekomen. De personenauto is ondersteboven op de parallelweg (Leeuwenhoekweg) terecht gekomen.

Veel hulpdiensten werden gealarmeerd voor het ongeval, ook het Mobiel Medisch Team. De brandweer kwam met veel materieel ter plaatse omdat er sprake was van een beknelling. De brandweer heeft opgeschaald naar ‘middel hulpverlening’ en zette alles op alles om het slachtoffer is bevrijden.

De massale inzet van de hulpdiensten mocht voor de automobilist helaas niet meer baten. Hij is ter plaatse aan zijn verwondingen overleden. De vrachtwagenchauffeur is met de schrik vrijgekomen.

De politie heeft ter plaatse onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval. Ook Burgemeester Pieter van de Stadt kwam ter plaatse om zich te laten informeren. De N209 was tijdens de reddings- en bergingswerkzaamheden tussen Bergschenhoek en Bleiswijk afgesloten.