Berkel en Rodenrijs/Rotterdam – Nog op dezelfde dag dat een vrouw in Berkel en Rodenrijs het slachtoffer werd van een brutale dief die haar tas uit haar handen rukte, hield de politie woensdagavond haar vermoedelijke berover aan. De recherche houdt de 34-jarige Rotterdammer verantwoordelijk voor nog minimaal drie straatroven. Ook zijn 29-jarige vriendin werd gearresteerd.

Dinsdagavond 6 maart werd een vrouw in Rotterdam-Blijdorp overvallen door een man die haar met een vuurwapen bedreigde en haar telefoon meenam. De volgende ochtend was het raak toen een man in Berkel een vrouw van haar tas beroofde. De verklaringen wezen in de richting van vermoedelijk dezelfde dader. De respectievelijke districtsrecherches pakten het onderzoek samen op en kwamen al snel bij de 34-jarige verdachte uit, een bekende van de politie. De man wordt verdacht van nog tenminste twee straatroven; een op 1 maart aan de Overschiese Kleiweg in Rotterdam en een op 31 januari in Berkel en Rodenrijs.

Heling
De vriendin van de verdachte, een 29-jarige vrouw uit Rotterdam, werd ook aangehouden. De recherche denkt dat zij een gestolen telefoon heeft verkocht en haar vriend heeft geholpen om bewijsmateriaal te laten verdwijnen. Bij de doorzoeking van hun woning vonden agenten diverse gestolen spullen, die zijn in beslag genomen. De verdachten zitten nog vast.

No Title

In de woning vd verdachte werden diverse goederen van berovingen aangetroffen en inbeslaggenomen.

No Title

De 2 verdachten die aangehouden werden voor meerdere straatroven in gemeente #Lansingerland, moeten zich op vrijdag 9 maart verantwoorden bij de Rechter Commissaris.

Bron: Politie.nl