Lansingerland – De omgeving van het Kwelderplantsoen was maandag de hele dag het toneel van de Explosieven Opruimingsdienst vanwege een verdacht pakketje. Of het daadwerkelijk om een explosieve stof ging, wordt door het NFI onderzocht. Maar wie heeft het pakketje neergelegd en waarom? Om die vragen te beantwoorden, zoekt de politie getuigen.

Lees ook: Verdacht pakketje gevonden en tot ontploffing gebracht; woningen tijdelijk ontruimd

Lees ook: Man aangehouden in onderzoek verdacht pakketje Kwelderplantsoen Berkel en Rodenrijs

Een buurtbewoner zag het pakketje maandagochtend op een parkeervak aan het Kwelderplantsoen liggen. De buurtbewoner vertrouwde de zwarte zak met draadjes niet en belde de politie. De politie wil graag weten hoe lang het hier al lag en waar het vandaan kwam.

Daarom doet de politie een oproep aan buurtbewoners met de vragen:

  • Heeft u voor maandagochtend op het Kwelderplantsoen een pakketje gezien?
  • Heeft u de afgelopen week personen gezien die verdacht gedrag vertoonden of auto’s die zich verdacht ophielden?

Ook als u andere informatie heeft, ontvangt de politie deze graag. Dit kan via 0900-8844, via het tipformulier op www.politie.nl, maar ook via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl. Wilt u een vertrouwelijk gesprek via het Team Criminele Inlichtingen bel dan 079-3458 999.