Bleiswijk – Zaterdagavond hebben twee deelnemers van buurttoezicht in Bleiswijk niet alleen een beroving voorkomen maar ook nog eens één van de twee verdachten aangehouden.

Tijdens het lopen van een ronde door buurtwachters hoorden zij in de buurt van de Kooilaan geschuifel en geritsel in de bosjes. Daar werd op dat moment een poging gedaan om een 18-jarige jonge man te beroven. In een donker stukje van het bos bleek het slachtoffer door twee mannen van de fiets getrokken te zijn en op de grond gedrukt te worden. Terwijl zij probeerden de rugzak en de zakken van het slachtoffer leeg te halen kwamen de twee wachters luid schreeuwend aangelopen. Hierop vluchtten de mannen weg. Het slachtoffer fietste daarop terug naar zijn werk.

De buurtwachter volgde één van de daders met gebruik van een zaklamp en zag hem vervolgens uit een bosje opduiken. Deze 17-jarige jongen probeerde te doen alsof er niets was gebeurd maar gezien zijn handelingen, het schoonvegen van zijn kleding, en zijn onrustige gedrag besloot de buurtwachter hem staande te houden.

De andere buurtwachter belde vervolgens de politie die de verdachte kon aanhouden. De tweede verdachte werd helaas niet meer gevonden.