Lansingerland – Wethouder Simon Fortuyn van Lansingerland dringt bij de provincie aan op maatregelen die de verkeersveiligheid van de N209 vergroten.

Fortuyn doet zijn oproep opnieuw nadat vorige week bij een ongeval op de weg een inwoonster van de gemeente om het leven kwam. “Dit is al het derde dodelijke slachtoffer op de N209 in korte tijd. Die weg moet echt snel veiliger worden. Er gebeuren op de N209 te veel ongelukken,’’ vindt Fortuyn. De provincie is dat met hem eens.

Verkeersveiligheid

De N209 is een provinciale weg die valt onder het beheer van de provincie Zuid-Holland. Wethouder Fortuyn heeft daarom namens het college van burgemeester en wethouders van Lansingerland aan gedeputeerde Floor Vermeulen gevraagd om snel samen in overleg te gaan over een plan van aanpak om de weg veiliger te maken. “Verkeersveiligheid is voor ons en onze inwoners een belangrijk thema. Wij gaan daarom graag met de provincie in overleg om te kijken welke maatregelen wij samen op korte termijn kunnen nemen om de drukke weg veiliger te maken,’’ aldus de wethouder.

Gedeputeerde Floor Vermeulen heeft laten weten dat hij de zorgen van de gemeente Lansingerland deelt. De gedeputeerde is zeer bereid tot snel overleg om te kijken welke maatregelen genomen kunnen worden om de weg veiliger te maken, zo heeft hij laten weten.

College is geschokt

Het college van burgemeester en wethouders is geschokt over het aantal zware ongelukken dat dit jaar al op de N209 is gebeurd. “Samen met de provincie moeten wij alles op alles zetten om ongelukken te voorkomen,’’ luidt de oproep van het college.

Bron: Gemeente Lansingerland