Berkel en Rodenrijs – Vrijdagavond 29 juni heeft er een overval plaatsgevonden op een filiaal van de Albert Heijn aan de Rozenoord in Berkel en Rodenrijs.

Meerdere personen drongen vlak voor sluitingstijd de supermarkt binnen en bedreigde medewerkers, hierna sloegen zij op de vlucht. Er vond een achtervolging plaats waarbij meerdere politievoertuigen en een helikopter ingezet werden. Op de A15 bij Hardinxveld-Giessendam is de vluchtauto in de vangrail gecrasht en over de kop geslagen. Hierna konden twee verdachten, een 17-jarige man uit Capelle aan den IJssel en 19-jarige Rotterdammer worden aangehouden. Zij zijn voor controle vervoerd naar het ziekenhuis en zullen daarna door de politie meegenomen worden.

De politie doet onderzoek naar de overval. In de supermarkt en de voor de deur is een zogenaamd Plaats Delict afgezet. Sporen worden door medewerkers van de technische recherche en forensische opsporingen veiliggesteld. Ook camerabeelden van de winkel zijn bekeken. Een aantal medewerkers zijn door de politie meegenomen naar het politiebureau om een getuigenverklaring af te leggen en aangifte te doen.

Foto’s: Roy Wolters en Olav Spa

Video: Roy Wolters