Bergschenhoek – Zondagavond 15 juli is een scooterrijder hard ten val gekomen tijdens een politieachtervolging aan de Zuiderparklaan in Bergschenhoek. 

De scooterrijder liet op de Bergweg-Zuid gevaarlijk rijgedrag zien. Daarnaast reed hij vermoedelijk niet de toegestane maximum snelheid. De politie wilde de man daarom een stopteken geven. Echter gaf hij hier geen gehoor aan en sloeg op de vlucht. Na een achtervolging door meerdere straten in Bergschenhoek kwam de scooterrijder ten val toen hij met hoge snelheid over een brug reed op de Zuiderparklaan in Bergschenhoek.

Volgens ooggetuigen vloog de man enkele meters door de lucht voordat hij hard ten val kwam. De man raakte gewond aan onder andere zijn schouder en sleutelbeen. Het ter plaatse gekomen ambulancepersoneel heeft de man nagekeken in de ambulance en vervoerd naar het ziekenhuis voor verdere behandeling. Hierna zal hij door de politie aangehouden worden.

De politie heeft op de Zuiderparklaan ter hoogte van de Noorderparklaan een ruim Plaats Delict (PD) afgezet. Er is door de verkeersdienst van de politie onderzoek gedaan op de locatie. Hierbij zijn sporen op beeld vastgelegd.

Foto’s: Roy Wolters en Olav Spa