Bergschenhoek – Zondag 22 juli is de politie getipt over een explosief dat is gevonden door ‘magneetvissers’ aan de Rottekade in Bergschenhoek.

De politie is direct met meerdere eenheden ter plaatse gekomen en hebben een zogenoemde Plaats Delict (PD) afgezet. Een explosieven expert van de politie is ter plaatse gekomen en heeft kort onderzoek gedaan, hieruit bleek dat het om een duitse handgranaat gaat.

De handgranaat is veiliggesteld in een bak met zand in afwachting van de Explosieven OpruimingDienst Defensie (EODD. Toen de vissers weer verder gingen met vissen vonden zij nog een granaat in het water. De explosieven verkenner heeft ook deze veiliggesteld.

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EODD) is ter plaatse geweest om onderzoek te doen naar de handgranaten en heeft deze op een locatie in het Hoge Bergse Bos tot ontploffing gebracht.

Foto’s: Roy Wolters en Olav Spa