Bergschenhoek – Maandagmiddag 8 oktober heeft er omstreeks 16:00 uur een ongeval plaatsgevonden op de Hoekeindseweg-N209 in Bergschenhoek. Een personenauto en vrachtwagen zijn daar met elkaar in botsing gekomen.

Volgens getuigen zou de personenauto die richting Bleiswijk reed op de rijstrook van het tegemoetkomend verkeer terecht gekomen zijn. De auto botste daardoor op een vrachtwagen en raakte zwaar beschadigd. Ook de vrachtwagen liep schade op.

De brandweer is ter plaatse gekomen omdat de vrachtwagen na de aanrijding de vloeistof Adblue lekte. Deze waterachtige vloeistof, uit een apart reservoir, is bedoeld om toe te voegen aan de brandstof.

Door de aanrijding raakte de automobilist van de personenauto gewond. De ambulancedienst is ter plaatse gekomen om de inzittende te behandelen. Er is niemand vervoerd naar het ziekenhuis.

Door het ongeval is het verkeer op de N209 vanaf Bergschenhoek richting Bleiswijk gestremd. Het verkeer wordt omgeleid over de parallelrijbaan.

Beide voertuigen zijn geborgen door bergingsbedrijf Vreugdenhil.