Berkel en Rodenrijs – De brandweer is donderdagavond uitgerukt voor een fikse brand op een opslagterrein op de Laan van Koot in Berkel en Rodenrijs.

Omstreeks 23:20 uur kreeg de brandweer een melding van een brand in een zeecontainer aan de Laan van Koot in Berkel en Rodenrijs. Bij aankomst van de brandweerlieden waren de vlammen goed zichtbaar.

De brand bleek te woedden op een terrein waar meerdere zeecontainers en materiaal opgeslagen lag. Dat stukje terrein was door middel van hekken goed afgesloten. De brandweer moest dan ook met gereedschap een deur forceren om bij de brand te kunnen komen.

Om voldoende waterwinning op te kunnen bouwen is een tweede tankautospuit en redvoertuig ter plaatse gevraagd. Volgens protocol wordt er dan ook opgeschaald naar het sein ‘Middelbrand’. De tweede tankautospuit bleek echter niet nodig omdat na het bereiken van de brandhaard de brand snel onder controle was. Het sein was dan ook ‘brand meester’.

De oorzaak van de brand bleek een Bobcat, een kleine shovel, te zijn die door nog onverklaarbare reden vlam heeft gevat.

Paarden die op een naastgelegen grasveld stonden zijn in verband met de rook geëvacueerd.