Alblasserdam / Bergschenhoek – Maandagavond 29 oktober heeft er op de Cornelis Smitstraat in Alblasserdam een beroving op straat plaatsgevonden. 

Twee daders van mogelijk Surinaamse of Antilliaanse afkomst waren in het donker gekleed en beroofde een 19-jarige inwoner uit Bergschenhoek. De daders kwamen uit een steeg gelopen en pakten de schoudertas van de nek van de aangever en sloegen op de vlucht. Mogelijk is hierbij ook iets getoond wat leek op een vuurwapen.

De daders zijn op de vlucht geslagen richting de Oude Torenbrug, de politie heeft in en rond Alblasserdam gezocht naar de daders, daarbij droegen zij kogelwerende vesten. Diverse personen werden hierdoor gecontroleerd. Zover bekend is er nog niemand aangehouden.

Mensen die iets hebben gezien of gehoord dat met de beroving te maken kan hebben, worden verzocht contact op te nemen met de politie via het nummer 0900-8844.

Signalement:

– Jongemannen (Surinaams of Antilliaanse afkomst)

— Een dader had vlechtjes van ongeveer tien centimeter in zijn haar

– Ongeveer twintig jaar

– Lengte: 1.85 lang