Berkel en Rodenrijs – Vrijdagavond 30 november heeft de politie een gecombineerde verkeerscontrole gehouden op twee verschillende locaties in Berkel en Rodenrijs en Delfgauw.

In samenwerking met agenten van bureau Berkel en Rodenrijs en bureau Pijnacker-Nootdorp is er een gecombineerde verkeerscontrole gehouden. Ook een aantal agenten van het zogeheten Flex-team waren bij de controles aanwezig. Onder andere door middel van ANPR ‘hits’ zijn de voertuigen van de weg gehaald.

ANPR

De politie maakt steeds meer gebruik van technische hulpmiddelen om de criminaliteit te bestrijden. Eén van die technische hulpmiddelen is het gebruik van de Automatic Number Plate Recognition (ANPR). Door het gebruik van de ANPR wordt de pakkans van criminelen en overtreders vergroot.

Hoe werkt het 
Een auto wordt langs de weg gezet en scant met een camera de kentekens van passerend verkeer. De camera is gekoppeld aan een computersysteem waarin bestanden van bijvoorbeeld politie, gemeente of belastingsdienst zijn opgeslagen. De kentekens die passeren worden vergeleken met de kentekens in de bestanden. Stel dat een auto als gestolen geregistreerd staat in het systeem, en de auto rijdt voorbij, dan geeft de ANPR een ‘hit’. De auto wordt aan de kant gezet en de bestuurder en auto worden gecontroleerd.

Berkel en Rodenrijs (Bedrijvenpark Oudeland)

De eerste controle startte om 19:00 uur op bedrijvenpark Oudeland nabij de McDonalds in Berkel en Rodenrijs. Hier werden meerdere voertuigen in de omgeving van de weg gehaald, waarna zij door een motorrijder werden begeleidt naar een controleplaats. Deze controle duurde tot omstreeks 21:00 uur.

Delfgauw (N470)

Na de controle in Berkel en Rodenrijs is de volgende controle omstreeks 22:00 uur gestart nabij bouwmarkt Karwei langs de N470 in Delfgauw. Deze controle duurde tot omstreeks 01:00 uur.

Uitslagen

In totaal zijn er zo’n 100 motorvoertuigen gecontroleerd, waarvan er 11 bekeuringen zijn uitgedeeld voor diverse feiten. Er zijn op drie voertuigen een WOK-melding geplaatst, deze voertuigen moeten opnieuw gekeurd worden door de RDW voordat zij weer op de weg mogen rijden. Een personenauto is in beslaggenomen door buitengebruikstelling in verband met openstaande boetes.