Bergschenhoek – Maandagmiddag 21 januari is de brandweer gealarmeerd voor een gaslekkage bij Outdoor Valley aan de Hoeksekade in Bergschenhoek. 

De brandweer werd met meerdere eenheden gealarmeerd. Ter plaatse bleek een hoofdleiding te zijn geraakt tijdens graafwerkzaamheden. Ook was er een elektrakabel geraakt waarvan de vonken zorgden dat het vrijgekomen gas ontbrandde. Hierdoor waren enige tijd vlammen zichtbaar.

De brandweer stond stand-by om zonodig het gas neer te slaan met een zogenaamd ‘waterscherm’.
Meerdere medewerkers van Stedin kwamen ter plaatse om het lek zo snel mogelijk te verhelpen. Zij hebben de gastoevoer gestopt waarna de vlammen verdwenen. Hierna konden de medewerkers van Stedin werken aan herstel van de leiding.

Volgens hulpverleners ter plaatse zou de gasleiding niet op de kaart gestaan hebben. De aannemer was daarom niet op de hoogte dat er een gasleiding op die plek lag.