Lansingerland – Vanaf Dinsdagochtend 08:00 uur heeft het KNMI code Geel afgekondigd wegens sneeuwval en gladheid.

Wegens de verwachte gladheid in combinatie met sneeuw morgenochtend is er door het KNMI code geel afgegeven. Gemeente Lansingerland is hierom maandagavond vanaf 20:00 uur bezig geweest met een preventieve strooironde, op de doorgaande wegen, fietspaden maar ook in de woonwijken.

Op veel plaatsen kan er zich een sneeuwdek vormen van 1 tot 3 cm, lokaal mogelijk tot 5 cm. Ga goed voorbereid de weg op, maak uw ramen van uw voertuig geheel sneeuw en ijsvrij, zo voorkomt u een proces-verbaal van €230 euro! “Rij voorzichtig en pas uw snelheid aan” is het advies van het KNMI. Vertrek indien mogelijk eerder van huis.

Rijkswaterstaat verwacht vooralsnog geen extreme ochtendspits, houdt rekening met een langere reistijd.

Advies Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat heeft het volgende advies voor weggebruikers:

  • De rijstijl aan de omstandigheden aan te passen: snelheid matigen en voldoende afstand houden;
  • Rekening te houden met een langere reistijd;
  • Geef de strooiwagens de ruimte.