Bergschenhoek – De hele maand Februari is er van alles over en van de brandweer te bewonderen op de brandweer expositie aan de Weg en Bos in Bergschenhoek.

De brandweer expositie is de hele maand februari op de woensdagmiddag, vrijdag en zaterdag te bewonderen. Er zijn fotowerken, schaalmodellen van brandweervoertuigen en écht brandweermateriaal te bezichtigen. Er is ook een speciale FDNY 9/11 hoek waar fotowerk en schaalmodellen van de Fire Departement New York (FDNY) te bekijken zijn.

Burgemeester op bezoek
Woensdagmiddag 6 februari was ook de expositie te bezichtigen. Burgemeester Pieter van de Stadt maakte van deze gelegenheid gebruik. Hij kreeg een rondleiding van brandweerman en verzamelaar Arno van den Nieuwendijk.

Arno van den Nieuwendijk
Brandweerman en verzamelaar Arno van den Nieuwendijk is werkzaam als brandweerman in veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond. Vanaf jongs af aan wist hij al dat hij later bij de brandweer wilde, Arno is bijna 43 jaar ,(vrijdag 22 februari jarig??), en al ruim 20 jaar werkzaam bij de veiligheidsregio. Hij organiseert veel evenementen zoals open dagen bij de brandweer en de Brandweer Expositie in Bergschenhoek!

Arno van den Nieuwendijk © Hulpverlening.nl

Brandweer kalender
De brandweerkalender is ook een initiatief van Arno, sinds 2015 maakt hij elk jaar een prachtige kalender. Het goede doel achter de kalender is KiKa. Deze stichting werft sinds 2002 fondsen voor onderzoek naar kinderkanker. Arno heeft zijn 11-jarige nichtje verloren aan deze vreselijke ziekte, sindsdien zet hij zich in om KiKa financieel te steunen.
Om het zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor veel mensen zoekt Arno ieder jaar weer verschillende korpsen en eenheden op uit heel het land. Dat zorgt voor veel afwisseling: van tankautospuiten tot hoogwerkers, van crashtenders tot autoladders.

Interesse in een brandweerkalender?
Helaas is de brandweerkalender van 2019 al helemaal uitverkocht, ruim 425 kalenders zijn er verkocht dit jaar. Heeft u interesse in zo’n mooie brandweerkalender en wilt u daarbij KiKa steunen voor onderzoeken naar Kinderkanker? De kalenders van 2020 komen medio September dit jaar uit. De brandweerkalender is te koop voor maar €12,50 via 112Toys.nl.