Lansingerland – Vandaag staan vanaf circa 12.00 uur trainingsvluchten gepland met een Piaggio P-180 Avanti op Rotterdam The Hague Airport.

Op de luchthaven is een aantal vliegtuigen van het type Piaggio P-180 Avanti gestationeerd. Deze vliegtuigen worden gebruikt voor het uitvoeren van transplantatie-, ambulance-, zaken- en airtaxi-vluchten. De piloten die op dit type vliegtuig vliegen moeten periodiek examen afleggen om hun goedkeuring (voor dat specifieke vliegtuigtype) te behouden. Deze trainings/examenvluchten dienen dan ook met dit vliegtuigtype gevlogen te worden.

Afwijkend geluid en verschijning
De Piaggio P-180 Avanti valt op door zijn geluid en verschijning. De propellers van het vliegtuig zitten aan de achterzijde. Hierdoor wordt een afwijkend geluid geproduceerd, dat ontstaat doordat de uitlaatgassen van de motoren door de propellers heen gaan. Dit is inherent aan het ontwerp van het vliegtuig en hier zijn geen oplossingen voor. De Piaggio voldoet voor wat betreft het geluidsniveau aan alle wettelijke vereisten.

Trainingsvluchten
De eigenaar van één van deze, op Rotterdam The Hague Airport gestationeerde, vliegtuigen heeft aangegeven dat op vrijdag 22 februari twee trainingsvluchten plaatsvinden. Tussen 12.00 uur en 14.30 uur wordt een aantal keer geoefend met starten en landen. Ook wordt een aantal rondjes gevlogen.