Berkel en Rodenrijs – Maandagochtend 11 maart is de brandweer uitgerukt voor een stormschade melding op het dak van een appartementencomplex aan de Rontgenstraat in Berkel en Rodenrijs.

De brandweer werd gealarmeerd vanwege een loshangende plaat van een ventilatie-systeem welke op het dak van het appartementencomplex staat. Onder het appartementencomplex zijn twee scholen gevestigd, op de binnenplaats een speelplaats waar op dat moment kinderen speelde. Uit voorzorg zijn de kinderen naar binnen begeleid, om zo de veiligheid te waarborgen.

Een extra brandweervoertuig kwam kwam ter plaatse met meer materiaal om de loshangende plaat vast te maken. De brandweer heeft de loshangende plaat uiteindelijk vastgemaakt, waarna een installatietechniek bedrijf ter plaatse is gekomen om dit weer te monteren.

Op advies blijven de kinderen binnen tot de werkzaamheden zijn afgerond. Er is niemand gewond geraakt.