Regio – Het KNMI heeft vanaf 18.00 uur vanavond code oranje afgegeven voor de provincies Zeeland, Zuid-Holland en Noord-Brabant. Ook Lansingerland kan onweersbuien met (zeer) zware windstoten, hagel en lokaal veel neerslag verwachten.

Vanavond trekken onweersbuien van het zuidwesten naar het noordoosten over het land. Daarbij is er kans op zeer zware windstoten van 75 tot 100 km/u. Ook hagel en lokaal veel regen is mogelijk. Voor de overige provincies geldt voor nu code geel. Wees gewaarschuwd!

 

UPDATE:

Het KNMI had voor dinsdagavond code oranje afgekondigd vanwege zware onweersbuien welke werden verwacht. Uiteindelijk viel het noodweer ontzettend mee. Er werden flinke onweersbuien voorspeld met zware windstoten, hagel en veel regen. Gelukkig bleef het beperkt tot een flinke regenval en wat onweer.

Voor zover nu bekend heeft het ‘noodweer’ weinig tot geen overlast veroorzaakt in Lansingerland. De brandweer hoefde dinsdagavond niet uit te rukken voor zogenoemde stormschades. De buien kwamen even over 21:00 uur langzaam over de regio heen.

Het KNMI heeft de ‘code oranje’ inmiddels afgeschaald, er zijn geen weerswaarschuwingen meer actief.